12ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων

2017-poster-a2_layout-1-page-001

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχημένο και με παρουσία εκατοντάδων καρδιολόγων το 12ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ

Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 12οΣυνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στο οποίο ανακοινώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα:

Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των Δημητριάδη Κ., Τσιούφη Κ., Τούσουλη Δ.

Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας, λόγω ισοψηφίας, τα περιστατικά των:

– Μάργος Π., Πατσιώτης Η., Κρανίδης Α. Και

– Παρασκευαϊδης Σ., Σταυρόπουλος Γ., Χατζημιλτιάδης Σ., Κωνσταντινίδης Ν., Γεωργιάδου Ι., Σοφιανός Δ., Ζιάκας Α., Καρβούνης Χ.

Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των Μπόνου Μ., Μαντζουράτου Π., Μερκούρη Κ., Μπαρμπετσέα Ι. Και των Μπαμπάτσεβα-Βαγενά Ι., Βλασερού Ι., Σιδερή Σ., Αυγεροπούλου Α., Ανδρουλάκη Α., Καλλικάζαρου Ι.

Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των Τσαγάλου Ε., Χατζηιωάννου Α., Τουρίκη Π., Κανακάκη Ι.

Εκτός των παραπάνω σύντομα θα ανακοινωθούν από την ΠΙΕΔΚΑΡ υποτροφίες, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα  Τιμήθηκαν  οι κ.κ.  Ζόμπολος, Μάτσακας, Μπάμπαλης από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο.

Εκτός από το επιστημονικό μέρος, ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι δράσεις πρόληψης υγείας σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας καθώς πάνω από 200 πολίτες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία ενημέρωσης πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιοαγγειακών νόσων από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο.

Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.