13ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων

programma-13o-panellinio-synedrio-piedkar-volos-168x24-4-2018-web24-1-1 (1)-001

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

1Επιλογή των καλύτερων εργασιών και τιμητικές βραβεύσεις για διακεκριμένους καρδιολόγους

στο 13ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ

Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 13ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στο οποίο ανακοινώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα:

Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς με την εργασία των Καρδιολόγων κ.Π.Μαργέτη και Γ.Κοντόζογλου.

Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας, βραβεύτηκε η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» με την εργασία των Καρδιολόγων κ.Γ.Σταυρόπουλου, κ.Σ.Παρασκευαΐδη, κ.Σ.Δήμου, κ.Δ.Σοφιανού, κ.Χ.Καρβούνη

Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» με την εργασία των Καρδιολόγων κ.Π.Ζάχου, κα.Α.Καλέση,  κα.Μ.Καρακώστα, κ.Α.Θεοδόση-Γεωργιλά.

Τα βραβευθέντα περιστατικά από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν δύο, λόγω ισοβαθμίας:

  • Καρδιολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Ν.Ιωνίας «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ». Εργασία των κκ. Χ.Μαντή και Σ.Πατσιλινάκου
  • Καρδιολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Εργασία των κκ. Ι.Σκουλαρίγκη και Ν.Ιακωβή

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους έχουν προσφέρει στην Καρδιολογία και τους Έλληνες ασθενείς.

Συγκεκριμένα τιμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρώην Σ. Διευθυντής κ. Στέφανος Φούσας και ο τέως Σ. Διευθυντής κ. Σταύρος Κάκουρος.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Αθανάσιος Κρανίδης.

Εκτός των παραπάνω η ΠΙΕΔΚΑΡ χορήγησε υποτροφία σε Ελληνα Καρδιολόγο, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων.

Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.